Hur tvättar man lyocell?

Hur tvättar man lyocell?

En förutsättning för att dina lyocell kläder ska hålla sig så fina som möjligt så lång tid som möjligt, är att ta hand om dom på rätt sätt. Lyocellen är fenomenalt bra på att leda bort fukt och därmed minska bakterietillväxten som annars lätt bildas i andra material, vilket gör att tvätt i 30-40° duger gott och väl. 

Lyocell är ett slitstarkt och tåligt material men som när det blötläggs tappar delar av sin styrka. Därför bör man följa tvättråden för att inte riskera att slita ut det fina materialet i onödan. Självklart återfår det sina goda egenskaper när det torkat igen! Fördelen med att det tappar lite av sin styrka vid blötläggning är att det sällan skrynklar sig och håller sig fint utan att man behöver stryka det.

Om man väljer att tvätta lyocellen i högre temperaturer kan det resultera i att plagget krymper och tappar lite av sin form. Men det är inga problem att åtgärda det igen genom att återfukta materialet och räta ut det.

Det går även bra att torktumla lyocell om man vill, men för att bibehålla den fina kvalitén och styrkan rekomenderar vi att man hängtorkar sina plagg.